Kuvitusmalleja

Tässä artikkelissa on kolme erilaista kuvitusta käytössä. Aivan ylimmäisenä näet ”Kuvitus”-kohdasta laitettavan neliökuvagallerian. Kaikkiaan kuvitustyylejä on viisi, mutta niitä kaikkia ei saa ahdetuksi yhteen artikkeliin. Voi voi. No, ehkä yksi kuvitustapa kuitenkin riittää, vai kuinka?

Galleria

Tämän näköinen galleria laitetaan sisältöeditorikenttään. Tee galleriaa varten ensin tyhjä rivi ja vie kursori tekemällesi tyhjälle riville. Klikkaa sen jälkeen editorin työkaluista ”Lisää media >> Luo galleria…” -linkkejä. Tämän tapainen galleria sopii käytettäväksi esimerkiksi silloin, kun haluat jakaa kuvia sivujenne kävijöille. Pikkukuva voi olla suora linkki kuvan alkuperäiseen versioon tai tai liitteen sivulle. Viimeksi mainitussa tapauksessa käyttäjä pääsee alkuperäiseen kuvaan klikkaamalla kuvaa liitteen sivulla. Suositellut asetukset ovat seuraavat:

  • Linkin kohde: joko mediatiedosto tai liitteen sivu
  • Sarakkeet: ihan sama 🙂
  • Tyyppi: Thumbnail Grid

Yksittäinen kuva tekstin sisällä

Artikkelin sisään voi laittaa kuvan myös ”normaalisti”, kuten laittaisit sen vaikkapa Word-dokumenttiin tekstin sekaan. Se laitetaan editorin työkaluista ”Lisää media”-nappulasta. Kun olet valinnut kuvan, niin scrollaa mediakirjaston näkymä ihan alas ja oikeassa laidassa valitse ”Esitystapa”-kohdasta kuvakooksi ”keskikokoinen”. Muut asetukset voivat olla vaikkapa ”Asettelu: ei mitään” ja ”Linkin kohde: ei mitään”.

flickr.kodomut.kannustavuus

Opasvideo kuvitukseen liittyen

Edellä mainittujen lisäksi kuvitusmahdollisuuksia on kaksi lisää: artikkelikuva ja vaakakuvakaruselli. Kaikki eri kuvitusmahdollisuudet esitellään videossa, joka on katsottavissa tähän Kokoomus-teemaan liittyvässä FB-ryhmässä.

Siirry FB-ryhmään

Ellei sinua ole liitetty ko. ryhmään, pyydä liittymistä Pasi Nykäseltä pasi.nykanen@kokoomus.fi

Kategoriat: Ohjeisto