Vahter Merja

Kauppias, kouluttaja

Kotipaikka: Lahti

Syntymävuosi: 1954

Puhelinnumero: +358 500 793 680

Motto: Älä koskaan sano, että jonkun asian tekeminen on mahdotonta, ellei sitä ole edes kokeiltu.

Työelämän asiantuntija

Käsityöt ja kauniit matot, niistäkin Merja Vahter tunnetaan. Tämä lahtelainen tahtonainen kutoo matot niin kotiinsa kuin talkootyönä Kankurin Ilon myyntiin. Aktiivisena valokuvaajana hän tallettaa jatkuvasti näkymiä ja tilanteita valokuva-arkistoonsa. Myös kirjallisuus on Merjalle tärkeä harrastus.

– Löysin jo nuorena Mika Waltarin. Minulla oli lähes koko hänen tuotantonsa kirjahyllyssä, mutta kirjat tuhoutuivat kotitalomme tulipalossa. Outi Pakkanen on yksi nykyisistä suosikeistani.

Kokoomus valikoitui Merjan poliittiseksi kodiksi jo 16-vuotiaana. Poliitikoista Väinö Saario ja Ulla Puolanne tulivat jo silloin tutuiksi.

– He ovat kaksi lahtelaista poliitikkoa, jotka pääsivät pitkälle poliittisella urallaan. Saario kansanedustajaksi ja Puolanne valtiovarainministeriksi. Heillä molemmilla oli arvokas kyky kuunnella ihmisiä.

Vapaaehtoistyö järjestöissä on lähellä Merjan sydäntä.

– Olin seitsemän vuotta Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistyksen puheenjohtajana ja sitä ennen hallituksen jäsenenä. Syrjäytymisuhan alaisia nuoria auttava Tukikummit -toiminta on laajentunut Päijät-Hämeeseen kontaktieni kautta.

Kaiken muun ohella hän on ehtinyt mukaan myös yrittäjätoimintaan.

– Yrittäjäyhdistyksen hallitus oli tärkeä vaikutuspaikka, kun toimin 22 vuotta Lastenputiikki Lilliputin yrittäjänä.

Työllistymisen edistämiseksi olen ideoinut Osuuskunta Startin, joka täyttää nyt viisi vuotta.

Koen ihmisten arkeen vaikuttavien yhteisten asioiden hoidon itselleni luontevaksi. Siksi lähdin eduskuntavaaliehdokkaaksi.

– Minulla on monipuolinen kokemus yksityisen sekä julkisen työnantajan palkkalistoilta ja vielä pidempi yrittäjänä ja työnantajana. Se on poliitikolle vain hyväksi. Tiedän, että olisin oikeudenmukainen kansanedustaja, joka tekisi paljon työtä yhteisten asioiden ja kaiken ikäisten eteen.