Seppä Sirpa

Kauppatieteiden maisteri, markkinointiyrittäjä

Kotipaikka: Lempäälä

Syntymävuosi: 1964

Puhelinnumero: 050 515 1691

Motto: Suomi on oman onnensa seppä

Yritysmaailman osaaja

Olen ehdolla eduskuntaan koska valtakunnanpolitiikassa on mielestäni liian vähän yritysmaailman osaajia. Kasvua ja työpaikkoja syntyy vain yritysten kyvystä tehdä kauppaa ja meidän on radikaalisti lisättävä tätä kykyämme. Pelkkä hyvä tahto ei riitä, yritysten arki on omakohtaisesti tunnettava. Tarvitaan tuloshakuisia tiimipelaajia ja yhteistyökykyä yli puoluerajojen.

Olen tehnyt töitä suomalaisissa yrityksissä yli 20 vuotta, houkutellut ulkomaisia asiakkaita kiinnostumaan pienen kaukaisen maan tuotteista, myynyt pörssiyhtiötä kansainvälisille sijoittajille ja vastannut brändimarkkinoinnista mediayhtiön hektisessä arjessa. Nykyään kehitän pk-yritysten markkinointia ja liiketoimintaa yhdessä asiakasyrittäjieni kanssa. Lisäksi arvioin liiketoimintasuunnitelmia EU:n rahoitusohjelmassa, jossa etsitään kultajyviä Euroopan tasolla. Oma kansainvälistymiseni alkoi työharjoittelulla suuressa saksalaisessa teollisuusyrityksessä 80-luvulla ja jatkui MBA-opinnoilla USA:ssa.

Politiikkaan lähdin 44-vuotiaana kuntavaaleissa 2008, josta lähtien olen vaikuttanut Lempäälän valtuustossa ja kunnanhallituksessa. Siihen asti työura ja perhe-elämä veivät kaiken aikani. Nyt lapset ovat jo hakemassa paikkaansa opiskelu- ja työelämässä. Heidän saattamisensa itsenäisiksi aikuisiksi on ollut minulle kaikkein tärkein tehtävä.

Vapaa-aikani kohokohtia ovat perheen ja ystävien kanssa vietetyt hetket, jokaviikkoiset ratsastustunnit, päivittäiset lenkit lapinkoiramme Leevin kanssa ja elokuvaillat omassa sohvannurkassa. Lomamatkamme suuntautuvat useimmiten Italiaan, jonka kieltäkin olen opiskellut jonkin verran.