Satonen Arto

kansanedustaja, YTM, opettaja

Kotipaikka: Sastamala

Syntymävuosi: 1966

Puhelinnumero: 050 511 3110

Motto: Pelkkää asiaa

Hyvinvointiyhteiskuntaa pelastamaan perinteisiä arvoja kunnioittaen

Omiksi kokemani arvot tulevat kodinperintönä perinteisiä arvoja kunnioittavasta suomalaisesta yrittäjäperheestä. Lähimmäisen vastuu, yritteliäisyys, ahkeruus ja rehellisyys. Näitä arvoja olen kunnioittanut yrittäjänä ja opettajana. Kolme kautta kansanedustajana olen tehnyt töitä niiden arvojen pohjalta eduskunnassa.

Hyvinvointiyhteiskuntamme kaikki julkiset palvelut rahoitetaan aina jonkun tekemällä työllä. Siksi jokaisella meistä on vastuu tehdä työtä omien ja läheistemme hyväksi, sekä koko Suomen eteen. Vain näin voimme taata laadukkaan koulutuksen ja terveydenhoidon, sekä arvokkaan vanhuuden kaikille.

Yritteliäisyys ja ahkeruus ovat arvoja, joka kuvaa aktiivisia ihmisiä olivat he sitten yrittäjiä, palkansaajia, vapaaehtoistyöntekijöitä tai ketä tahansa, jotka kantavat aktiivisesti vastuuta arjessa.

Lähimmäisenvastuu on sekin tärkeä ja perinteinen arvo. Sille perustuu esimerkiksi toimintani omaishoitajien asioiden ajamiseksi. Tämä asia on ollut minulle tärkeä siitä asti, kun nuorena hoidin kehitysvammaista setääni.

Eduskunnassa olen aina äänestänyt niin sanotuissa omantunnon kysymyksissä näiden arvojeni mukaisesti. Niin tulen tekemään myös jatkossa, jos äänestäjiltä valtakirjan saan.