Romo Pekka

Asianajaja, varatuomari

Kotipaikka: Hämeenlinna

Syntymävuosi: 1951

Puhelinnumero: +358 400 491 073

Motto: Elä ja anna toistenkin elää!

Senioriväestön puolestapuhuja

Halonhakkuu on Pekka Romolle parasta terapiaa asianajajan kiireisen arjen keskellä. Kesäisin hänet tapaa usein pyörän satulassa ja talvella sulkapallokentältä.

Pekka Romon poliittinen ura sai alkunsa jo 1960 -luvun alussa, jolloin hän jakoi Lahdessa presidentinvaaliehdokas  Matti Virkkusen esitteitä.

– Kasvoin kodissa, jossa politiikasta keskusteltiin paljon. Meille tilattiin kuutta eri lehteä ja seurasin niistä maailman tapahtumia.

– John F. Kennedy puhutteli jo minua pikkupoikana. Hän herätti ympärilleen innostusta ja toivoa. Hän oli presidenttinä sellainen, joka sopi nuorelle esikuvaksi.

– Kotimaan politiikassa arvostin Juha Rihtniemen tasapainoisuutta ja taitavuutta. Mielestäni hän on ollut merkittävimpiä suomalaisia päättäjiä.

Pekka  Romon yhteiskunnallinen vaikuttaminen alkoi aikoinaan oikeustieteellisen tiedekunnan aineyhdistys Pykälässä opiskeluaikana ja jatkui mm. Janakkalan yrittäjien puheenjohtajana, Suomen yrittäjien hallituksessa sekä Uusyrityskeskus Hämeenlinnan puheenjohtajana.

– Omat vanhemmat olivat yrittäjiä. Kai minä olen sen vuoksi myös itse kokenut yrittämisen elämäntehtäväksi. Toivon, että uusi eduskunta mahdollistaa yrittäjille nykyistä paremman toimintaympäristön Suomessa.

Myös senioriväestön asiat ovat Pekan sydäntä lähellä.

– Kun ihminen on tehnyt täyden työuran, niin hän ansaitsee arvokkaan aseman ja hyvän hoidon. Ikääntyvän väestönosan osan omanarvontunto on säilytettävä.

– En alun perin ajatellut, että voisin edistää näitä tärkeitä asioita eduskuntavaaliehdokkaana, mutta näen nyt, että senioriväestön puolestapuhujalle on sosiaalinen tilaisuus puolueessa.

– Näen tämän myös mahdollisuudeksi siirtyä toiseen tehtävään ennen kuin jään eläkkeelle.