Riihilahti Tuomo

Yrittäjä, tradenomi

Kotipaikka: Asikkala

Syntymävuosi: 1972

Puhelinnumero: +358 400 682 431

Motto: Vastuu ja vapaus kulkevat käsi kädessä.

Maaseudun ymmärtäjä

Tekeminen on ydinsana, joka yhdistyy Tuomo Riihilahteen pienestä pojasta alkaen. Olipa kyseessä sitten urheilu, musiikki, metsästys tai työ.

– Juureni ovat tukevasti  maaseudulla. Ensimmäinen kesätyöni 11-vuotiaana oli jurttipellolla ja seuraavat kesät kuluivat mansikoita poimien.  Nykyisessä kiinteistövälittäjän työssäkin tunnen iloa ja hyötyä siitä, että olen kasvanut ymmärtämään maan arvon ja merkityksen.

– Neljän lapsen isänä pyrin välittämään jälkipolvillekin sitä ajatusta, että  maa, metsä ja vesi ovat arvokkaita luonnonarvoja.

Metsä liittyykin Tuomo Riihilahden harrastuksiin monella eri tavalla. Metsästäjäntutkinto jo 13 -vuotiaana ja siitä lähtien metsästys on kulkenut miehen elämässä mukana monin eri muodoin. Myös aikuisiän vauhtiharrastus liittyy luontoon. Enduromoottoripyörän sarvissa Tuomo on startannut Päijänteen ympäriajoon neljästi ja saavuttanut C1- luokan kakkossijan vuonna 2007.

Yleisurheilussakin pärjänneen vilkkaan pojan elämään sopivan rauhoittavan lisän toi musiikki.

– Opiskelin harmonikan soittoa Lahden konservatoriossa tiivisti 17 -vuotiaaksi saakka. Soittokeikoilla häitä ja syntymäpäiväjuhlia soittaessa tulivat Hämeen eri kolkat tutuiksi. Nykyisin olen soitellut lähinnä omaksi ilokseni ja 9- vuotiaan poikani Antonin läksyjä kerraten.

Kun Urho Kekkonen jäi sairauslomalle vuonna 1981, niin Tuomo oli täyttänyt juuri 9 vuotta.

– Muistan sen elävästi. Adjutantit taluttavat Kekkosta pois Tamminiemestä. Se on ensimmäinen oma mielikuva kotimaan politiikasta.

– Opiskelujen jälkeen palasin kotikonnuille Asikkalaan. Menin mukaan kuntapolitiikkaan ja pääsin kunnanvaltuustoon ensi yrittämällä vuonna 2008.

– Politiikassa minulle tärkeimpiä ovat yrittämiseen liittyvät kysymykset. Työn vastaanottamisen, tekemisen ja teettämisen on oltava Suomessa kannattavaa ja veropolitiikkaan on saatava uusia järkeviä ratkaisuja. Meille on rakennettu normiyhteiskunta, joka päättää yksilön puolesta, mikä sille on hyvää.

– Parlamentaarikon ura olisi poliittiselle toiminnalleni looginen jatkumo. Sen eteen teen nyt työtä seuraavat kuukaudet.