Rautio Sari

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kehityspäällikkö

Kotipaikka: Hämeenlinna

Syntymävuosi: 1968

Puhelinnumero: +358 40 522 0933

Motto: Asioilla on tapana järjestyä.

Vaikuttamisesta innostunut

Vapaa-ajalla Sari Raution voi tavata lenkkipolulla tai golfkentällä. Energinen nainen purkaa stressiään urheiluun.

– Olen sosiaalinen ihminen. Vapaa-ajallakin haluan olla ihmisten kanssa tekemisissä.

Myös kirjat ja musiikki ovat tärkeä osa Sarin elämää.

– Opin lukemaan nelivuotiaana ja silloisen kotikaupunkini Oulun kirjastot tulivat nopeasti tutuiksi.  Ahmin kaikki Viisikot ja Anni Polva -kirjat lapsena. Veikko Huovisen ”Hamsterit” oli suosikkini, samoin kaikki Paasilinnan ja Christien teokset, ja aina on useampia kirjoja menossa. Olin myös varsinainen diskohile 1980-luvulla. Soul, funk ja Motown-musiikki kolahtivat. Michael Jackson, Earth, Wind and Fire, Diana Ross sekä Eartha Kitt, ovat kestosuosikkeja.

Ensimmäinen kosketuksen politiikkaan Sari sai jo perheestä. Isoäiti oli kokoomuksen aktiivinen toimija.

– Vaarin kanssa katsoimme uutisia ja minä halusin aina katsoa Tarmo Ropposta ja vaaliohjelmia. Teini-ikäisenä Mauno Koiviston valtiomiesmäinen vakaus ja päättäväisyys puhutteli minua. Tunsin kokoomusnuoria, ja osallistuin yhteisiin tapahtumiin, mutta ei muuta. Tosin olin varmaan ns. aktiivinen ja osallistuva nuori, aina mukana tekemässä ja järjestämässä.

Toisen lapsen syntymän jälkeen Sari huomasi, että asioihin vaikutetaan vain politiikan kautta.

– Olin vanhempana perustamassa Hämeenlinnaan autismi- ja aspergeryhdistys Hymyä. Sitten minua pyydettiinkin jo mukaan demareihin ja kokoomukseen vuoden 2000 kunnallisvaaleissa. Maailmankuvani on kuitenkin lähempänä kokoomusta, koska uskon mahdollisuuksien tasa-arvoon.

Päätöksenteossa oikeudenmukaisuuskysymykset ovat Sarille kaikki kaikessa.

– Kaikilla pitää olla samat mahdollisuudet. Jos joku pystyy tekemään enemmän kuin toinen, niin se ei ole keltään pois. Tasa-arvo ei tarkoita samaa kaikille, vaan tarpeen mukaan. Olen kansanedustajaehdokkaana, koska haluan olla muuttamassa suomalaisen hyvinvointivaltion rakenteita niin, että jokainen voi olla oman elämänsä sankari.