Parkkila Seppo

lääketieteen tohtori, professori

Kotipaikka: Vesilahti

Syntymävuosi: 1966

Puhelinnumero: 050 343 6364

Motto: Terve isänmaa

Professori Seppo Parkkila on terveydenhuollon ja koulutuksen asiantuntija, joka on nyt valmis palvelemaan isänmaata myös eduskunnassa.

Seppo Parkkilan lapsuuskoti oli Vihannin kunnassa Pohjois-Pohjanmaalla.

– Kotini oli tavallinen työläiskoti, jossa politiikalla ei ollut erityistä roolia.

Politiikasta Seppo kiinnostui jo koulussa ja Kokoomuksen jäseneksi hän liittyi lääketieteen opiskelijana 80-luvulla. Seppo valmistui lääkäriksi Oulussa vuonna 1991, väitteli lääketieteen tohtoriksi 1994 ja valmistui erikoislääkäriksi 2001. Noihin aikoihin hän toimi opetustehtävissä, terveyskeskuslääkärinä ja erikoistuvana lääkärinä.

Vuonna 2002 Seppo sai kutsun Tampereelle lääketieteellisen teknologian ja bioteknologian professoriksi.

-Asuimme Hervannassa ja sieltä käsin tutustuimme Tampereen kaupunkiin. Vuodesta 2004 lähtien olemme asuneet Vesilahdessa.

Vuonna 2008 Seppo valittiin anatomian professoriksi. Hän on tehnyt pitkän uran lääkärinä sekä lääketieteen opettajana ja tutkijana. Hän on työskennellyt USA:ssa reilut kaksi vuotta. Koulutuksensa ja työnsä kautta Seppo on erityisesti terveydenhuollon ja koulutuksen asiantuntija.

– Terveydenhuolto kehittyy valtavin harppauksin. Tämä puolestaan aiheuttaa kustannuspaineita yhteiskunnassa. Meidän on kuitenkin pidettävä hyvä huoli heikoimmassa asemassa olevista – myös niistä jotka eivät osaa vaatia itselleen hyvää hoitoa.

-Harrastuksiani ovat metsätyöt, luonnossa liikkuminen ja rakentaminen. Vapaa-ajalla toimin seurakunnan luottamustehtävissä. Isänmaan asia on ollut minulle aina tärkeä ja sotilasarvoltani olen lääkintäluutnantti. Nyt olen valmis palvelemaan Suomea ja suomalaisia myös eduskunnassa.

#seppo2015 instagramissa

[alpine-phototile-for-instagram id=370 user=”pirkanmaankokoomus” src=”global_tag” tag=”seppo2015″ imgl=”instagram” style=”cascade” col=”4″ size=”M” num=”4″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]