Ollila Mika

varatuomari, toimitusjohtaja

Kotipaikka: Kangasala

Syntymävuosi: 1961

Puhelinnumero: 050 3267 997

Motto: Vapaus antaa mutta vastuu kantaa

Aito vaikuttaja ja kokenut varatuomari valmiina isänmaan palvelukseen

Olen kokenut joukkuepelaaja niin jäältä kuin nurmeltakin. Pitkä työkokemus juristina on antanut minulle valmiudet nähdä sekä yksilön että yhteisön tarpeet ja ratkoa näiden ongelmia.

Minulla on vankka kokemus Kangasalan kunnallispolitiikasta, mikä on antanut toisaalta eväät vaikuttajan roolin kehittämiseen kuin myös näköalan itsehallinnollisen kuntarakenteen ja etenkin kuntatalouden kipupisteisiin. Tästä kokonaisuudesta kumpuaakin voimakkain kipinä tarjota tämä osaamiseni ja aidon vaikuttamisen sekä ihmisen ymmärtämisen yhdistelmä maamme yhteisten asioiden käyttöön.

Erityisen ylpeä saan olla perheestäni, johon vaimoni lisäksi kuuluu kolme täysi-ikäistä lasta. Mikään ei ole palkitsevampaa kuin nähdä lastensa kasvaneen niin toisiaan kuin muitakin kunnioittaviksi, täyspäisiksi ihmisiksi.

Juureni ja kasvualustani ovat synnyinseutuni, Aitolahden Tasanteen ohella tukevasti kiinni isäni kotitilalla Etelä-pohjanmaan Lappajärvellä. Vaikka olen elänyt ja tehnyt työtä pitkälti kaupunkiseudulla, tuossa pienviljelytilan luovassa yrittämisen arjessa on paljon niitä elementtejä, joista arvomaailmani rakentuu. Yrittäminen on ennen muuta kovaa työtä ja mahdollisuus luoda työtä toisillekin.

Minusta maamme tarvitsee nyt enemmän mahdollisuuksia kuin esteitä. Nykyinen lainsäädäntömme yksityiskohtaisine sääntelyineen kasaa liikaa esteitä ja rajaa mahdollisuuksia. Tämä korostuu etenkin tänä aikana, kun yrittämisen ja sitä kautta työllistämisen kynnystä tulisi edelleen alentaa.

Meidän on ryhdyttävä ajattelemaan luovemmin myös uudistaessamme rakenteita. Meneillään oleva yhdyskuntarakenteen välillä yksisilmäinenkin tiivistäminen toiminnallisten säästöjen nimissä tulisi saada rinnalleen myös mahdollisuuden kehittää haja-asutusalueita.