Arjen tuntija
Sari Niinistön ja Harri Holkerin perheillä oli aikoinaan molemmilla mökki Kalvolan Kotkajärven rannalla. Sarin ensimmäinen kosketus politiikkaan olikin mökkitiellä lenkkeilevä pääministeri. Nyt hän haluaisi politiikasta itselleen ammatin ja pyrkii ensi kevään vaaleissa toista kertaa eduskuntaan.
Politiikkaan Sari Niinistö lähti mukaan vuonna 2006. Kokoomus tuntui Sarista heti oikealta poliittiselta kodilta, vaikka Sarin isä toimi pitkään Kristillisen liiton valtuutettuna Hämeenlinnassa. Isä on kuitenkin aina ollut Sarin poliittinen esikuva. Jokainen arvojensa pohjalta rehellisesti yhteisiin asioihin vaikuttava tekijä ansaitsee kunnioituksen.
Sari tekee politiikkaa tavallisen ihmisen silmin.
– Yritän säilyttää herkkyyden kaikessa poliittisessa päätöksenteossa. Oikeat asiat on helppo unohtaa talouspoliittisen jargonin alle.
Positiivisella ja asioihin perustuvalla politiikalla on Sarin mukaan oma paikkansa.
– Politiikan pitää olla rakentavaa ja positiivista. Puoluetaustoista riippumatta on pystyttävä viemään asioita yhdessä eteenpäin.
Niinistön perheen vapaa-aika kuluu pääosin lasten harrastusten ja liikunnan parissa. Jumpasta Sari ammentaa virtaa myös politiikkaan, joka on välillä aika kuluttavaa. Ahkeran kaupunginvaltuutetun näkee usein myös kaupunginteatterilla ja erilaisissa konserteissa.
– Jos minulla olisi enemmän aikaa, niin lukisin kirjoja paljon nykyistä enemmän.
– Järjestötoiminta on myös lähellä sydäntäni. Olen mielenterveyskuntoutujille tarkoitetun Päijät-Hämeen klubitalot ry:n puheenjohtaja. Ammatikseni luennoin nuorille päihde- ja peliriippuvuuksista Myllyhoito -yhdistyksen palveluksessa. Olen mukana myos Yrittäjänaisten toiminnassa.
Musiikista aina pitänyt Sari on seurannut mm. Mikko Kuustosen uraa jo hänen Pro Fide -yhtyeen ajoilta lähtien. Levyhyllystä löytyvätkin kaikki Kuustosen albumit.
– Olen kaikkiruokainen musiikin suhteen. Levylautasella soi Apulanta tai klassinen musiikki. Musiikki on ollut minulle aina henkireikä.
Eduskunnassa Sari uudistaisi hyvinvointiyhteiskuntaa niin, että laadukkaat peruspalvelut voidaan turvata jatkossakin.
– Tämä tarkoittaa mm. sivistys- ja varhaiskasvatuspalvelujen sekä sosiaali- ja terveyspalvelujen avaamista kilpailulle ja kansalaisten valinnanvapauden lisäämistä.