McCarron Francis

Yrittäjä, valtiotieteiden maisteri

Kotipaikka: Lahti

Syntymävuosi: 1979

Puhelinnumero: +358 40 510 4053

Motto: Pitää olla se rohkea, kun täällä ei ole mitään pelättävää.

Vapauksien kannattaja

Elämän ruuhkavuosia elävä Francis McCarron haluaisi enemmän aikaa itselleen, mutta pienten lasten isälle se ei ole mahdollista vielä pitkään aikaan. Vapaalle päästessään ”Frane” rentoutuu tyylillä.

– Hyvä, laadukkaista raaka-aineista itse tehty ruoka ja viinit ovat elämäni intohimon kohteet.

Irlantilais-suomalainen poika harrasti lapsena tietenkin jalkapalloa, mutta myöhemmin nuorisoteatteri imaisi  mukaansa. Myös radion puheohjelmat ovat aina kiehtoneet.

– Isä viritti talon katolle kupariantennin, jolla kuuntelimme BBC:n World Serviceä. Lapsena heräsin aina lauantaisin siihen, kun Big Benin kellot soivat ja radiosta kuului ”London Calling”. Se oli vapauden ääni! Nyt kanavani on Yle Puhe.

Frane liittyi 15-vuotiaana kokoomusnuoriin ja oli Helsingin yliopistossa mukana opiskelijapolitiikassa.

– Nyt istun ensimmäistä kautta Lahden kaupunginvaltuustossa ja seuraavaksi tähtäin on eduskunnassa.

Poliitikoista Frane mainitsee esikuvakseen Martti Ahtisaaren.

–Hän on kosmopoliitti, markkinatalousmies ja Nato-myönteinen suunnannäyttäjä, joka on toiminut demokratian ja vapauden puolesta. Arvostan myös Lech Walesaa, Margaret Thatcheria ja Bill Clintonia.

Politiikassa minulle on tärkeintä se, että suomalaisille annetaan mahdollisuus menestyä.

– Alhaisemmalla verotuksella annetaan mahdollisuus taloudelliseen menestykseen. Haluan myös ihmisille enemmän vapauksia toteuttaa itseään. Nykysuomen politiikka on vastenmielisen vasemmistolaista.

– Se ei ota huomioon modernin ihmisen tarpeita ja heidän haluaan toteuttaa itseään. Haluan olla mukana rakentamassa uutta yhteiskuntaa, jossa nämä mahdollisuudet huomioidaan. Siksi haluan kansanedustajaksi.