Markkanen Jouni

KTK, Akavan opiskelijoiden pj

Kotipaikka: Tampere

Syntymävuosi: 1987

Puhelinnumero: 040 542 9514

Motto: Yhdessä olemme enemmän.

Lisää arvoa

Yhteisöllisyys, onnellisuus, vastavuoroisuus. Nämä ovat tamperelaiselle opiskelijalle, kauppatieteilijälle ja kaupunginvaltuutetulle Jouni Markkaselle tärkeitä arvoja.

– Suomessa politiikkaa tehdään liian usein negatiivisen kautta, ja puhutaan paljon uhkakuvista ja siitä, mitä tapahtuu jos emme tee jotain.

Jouni kokeekin, että yhdessä tekemällä ja turhan negatiivisuuden unohtaminen tulee vaikuttamaan tulevaisuudessa politiikkaan merkittävästi. Yhteistyötä puoluerajojen, omien mielipiteiden ja henkilökohtaisten tavoitteiden yli ei tule väheksyä.

– Kukaan tässä maailmassa ei pysty tekemään muutosta yksin. Positiiviseen muutokseen tarvitaan aina yhteistyötä ja joukon voimaa.

Jouni on tottunut ja harjaantunut yhteiskunnallinen vaikuttaja. Vuosia pitkä kokemus opiskelija-aktiivin uralta on opettanut Markkaselle paljon. Viime vuosina Jouni on toiminut mm. Akavan opiskelijoiden puheenjohtajana, Tampereen yliopiston toimikunnissa, ylioppilaskunnassa ja kauppatieteilijöiden ainejärjestössä. Vuonna 2012 Markkanen pääsi ensikertalaisena läpi Tampereen kaupunginvaltuustoon.

– Kipinä politiikkaan lähti opiskelijatoiminnan kautta. Se antoi hyvän pohjan vaikuttamiselle ja opetti paljon, ja nälkä vain kasvoi syödessä.

Vapaa-aikansa Jouni käyttää pääsääntöisesti urheiluun. Juoksu, pyöräily ja pallopeleistä erityisesti pesäpallo ovat lähellä Jounin sydäntä. Markkaselle on kertynyt jopa liikunnanohjaajan opintoja.

Eduskunnassa Markkanen keskittyisi erityisesti työnteon, koulutuksen, yrittäjyyden sosiaaliturvan sudenkuoppiin.

– Työnteon pitäisi kannattaa aina. Tulevaisuuden koulutussuunnitelmissa tulee ottaa huomioon muuttuvat työnteon tavat ja globaalit markkinat. Sääntelyllä haluamme tukea yrittäjyyttä, emmekä estää sitä. Yhteistyöllä pystymme tähän.