Kostiainen Leena

apulaispormestari

Kotipaikka: Tampere

Syntymävuosi: 1966

Puhelinnumero: 050 3637069

Motto: Eteenpäin – sanoi mummo lumessa.

Olen aina halunnut parantaa maailmaa. Siksi opiskelin opettajaksi. Olen työskennellyt 10 vuotta opettajana ja 10 vuotta rehtorina. Nyt vastuulleni kuuluvat lasten ja nuorten palvelut Tampereella. Olen kahden lukiolaispojan äiti. Taustani ansiosta minulla on vahva tuntuma tavallisten ihmisten arkeen.

Hyvinvointiyhteiskuntaa on uudistettava. Rahat eivät riitä nykyisen järjestelmän ylläpitämiseen. Tarvitsemme lisää tuloja ja menoja on karsittava.

Vastuu ja välittäminen
Ihmisellä on ensisijainen vastuu omasta ja läheistensä elämästä. Aina on ihmisiä, jotka tarvitsevat yhteiskunnan tukiverkkoja. Tukiverkko ei saa passivoida ihmistä, vaan auttaa ihmistä ottamaan vastuuta omasta elämästään. Elämänhallinnan tunne lisää yksilön onnellisuutta. Suomi tarvitsee rohkeita, uteliaita, luovia ja aktiivisia kansalaisia. Nämä ominaisuudet kehittyvät vapauteen, vastuuseen ja luottamukseen perustuvassa yhteiskunnassa.

Työ ja yrittäjyys
Työ on parasta sosiaaliturvaa. Ihmisiä pitää kannustaa ja velvoittaa ahkeruuteen ja työntekoon. Tämä lisää yksilön elämänhallintaa. Varat hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämiseen tulevat kannattavasta yritystoiminnasta. Yritystoiminnan edellytyksiä on aktiivisesti parannettava.

Koulutus ja sivistys
Suomen erinomainen koulutusjärjestelmä antaa kaikille tasa-arvoiset mahdollisuudet päästä elämässä eteenpäin. Sivistys on tärkeä hyvinvoinnin lähde yksilön elämässä. Suomi tarvitsee osaajia pärjätäkseen maailmalla. Kouluttautumiseen pitää kannustaa kaikin keinoin.

[alpine-phototile-for-instagram id=130 user=”pirkanmaankokoomus” src=”global_tag” tag=”Leena2015″ imgl=”instagram” style=”cascade” col=”4″ size=”M” num=”4″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]