Kopponen Aleksi

ohjelmistoalan yrittäjä, DI

Kotipaikka: Lempäälä

Syntymävuosi: 1984

Puhelinnumero: 050 462 8383

Motto: Tuloksia syntyy - kun menee ja tekee.

Tervehdys! Olen monessa liemessä keitetty, energinen 30-vuotias ohjelmistoalan yrittäjä, opettaja, diplomi-insinööri ja kolmen lapsen perheenisä. Suomi on nyt todella tiukan paikan edessä. Poliittisten juhlapuheiden sijaan nyt on pakko tehdä tuloksia ja kiireesti! Suomen menestys riippuu erityisesti digitalisaatiosta, joka on minun vahvuusalueeni. Tiedän, mitä Suomen digitalisaatio edellyttää ja tiedän, miten voin kansanedustajana asian toteuttaa. Suomi takaisin vahvalle kasvu-uralle!

Minulla on unelma Suomesta, jossa on hyvä elää, asua ja menestyä. Unelmani rakentuu kolmeen osaan, joihin kaikkiin pystyn vaikuttamaan oman kokemuspohjani kautta.

Suomen digitalisaatio mahdollistaa kasvumme.
Olen perustaja-osakas 25 hengen ohjelmistoalan yrityksessä. Olemme rakentaneet sähköistä Suomea jo vuodesta 2008. Kokemusta minulle on kertynyt julkisesta sektorista palveluiden digitalisoinnissa. Sähköisten palveluiden loppukäyttäjät pitää ottaa paremmin huomioon tulevaisuudessa. Esimerkiksi sote-uudistuksen perustana olevat sähköiset järjestelmät tulee suunnitella sote-ammattilaisten kanssa.

Julkinen sektori on viritettävä uudelleen.
Minulla on kokemusta julkisen sektorin työkulttuurista ja toimintamalleista. Moni tuottavuutta heikentävä asia johtuu järjestelmästä itsestään, mikä on korjattavissa muun muassa purkamalla hallintosiilot sekä lisäämällä läpinäkyvyyttä ja ketteryyttä hankkeisiin.

Kansalaisuuden ja yrittämisen paremmat edellytykset.
Kansalaisten ja erityisesti lapsiperheiden hyvinvointi on minulle perheenisänä äärimmäisen tärkeää. Koko elämäni aktiivisena liikkujana tulen ajamaan liikkumisen kulttuuria peruskouluun ja lapsien elämään. Sivutoimisena AMK-opettajana haluan remontoida opinto-ohjauksen peruskouluista yliopistoihin. Yrittäjänä haluan poistaa perintöveron ja verottaa voitot vasta, kun ne otetaan pois yrityksestä.

Haluan vain huolehtia meidän maastamme meidän itsemme ja lastemme hyvinvoinnin puolesta. Lupaan olla luottamuksesi arvoinen!

#Kopponen2015 instagramissa

[alpine-phototile-for-instagram id=217 user=”pirkanmaankokoomus” src=”global_tag” tag=”Kopponen2015″ imgl=”instagram” style=”cascade” col=”4″ size=”M” num=”4″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]