Kivi Marko

paloesimies

Kotipaikka: Ruovesi

Syntymävuosi: 1973

Puhelinnumero: 050 554 9073

Motto: Kiven kovaa työntekoa. Minkä teen, teen kunnolla!

Olen 41-vuotias perheellinen, kolmen lapsen isä. Työskentelen paloesimiehenä Valkeakosken aluepaloasemalla. Haluan olla rakentamassa turvallisempaa, työntekoon kannustavaa yhteiskuntaa.

Perheemme, johon kuuluvat avovaimo, sekä 14-, 12-vuotiaat tytöt ja 7-vuotias poika, asuu Ruovedellä. Olen syntynyt Ruovedellä, ja palasin synnyinseudulle takaisin vuonna 2004 Valkeakoskelta, jonne rakensimme ensimmäisen omakotitalomme. Olen elämäni varrella asunut myös Seinäjoella ja Kuopiossa, joten eri seudut ja murteet ovat tulleet tutuiksi.

Minua on jo pienestä pitäen kiehtonut kova työnteko. Kaikki on saanut alkunsa Ruoveden Muroleen kylästä, edesmenneen enoni silloiselta maatilalta, jossa vietin lapsuuden kesät tehden innolla mm. heinätöitä ym. maatilan askareita. Tämä on varmasti näkynyt ahkeruutenani myös aikuisiällä, sillä olen työni ohessa rakentanut kolme omakotitaloa, joissa yhdessä nyt asustelemme.

Peruskoulun jälkeen päätin mennä lukioon, jotta saisin hieman jatkoaikaa pohtia mitä sitä isona tulisin tekemään. Lukiosta sain valkolakin päähän vuonna 1992, jonka jälkeen vuosi 1993 kului asevelvollisuutta suorittaen Ilmavoimien Viestikoulussa. Kotiuduin loppuvuodesta 1993 vänrikkinä ilmavoimien Reserviupseerikurssilta. Lukiosta päästyäni hain liikuntatieteelliseen tiedekuntaan Jyväskylään, mutta kyvyt eivät sinne riittäneet. Niinpä aloitin jatko-opinnot Seinäjoen AMK:ssa fysioterapia opintojen parissa. Nämä opinnot jätin kesken, sillä veri veti kovasti Kuopioon Pelastusopistoon, vaikka opiskelupaikka pelastajakurssilla ei ollut vielä varma. Kuitenkin sinne pääsin ja valmistuin pelastajaksi keväällä 1999.Tämän jälkeen olen suorittanut vielä kaksi tutkintoa eli lähihoitajan tutkinnon (ensihoito) ja pelastusalan alipäällystötutkinnon.

Liikunta ja urheilu on aina ollut lähellä sydäntäni. Nuoruudessa tuli harrastettua kaikkea mitä pienessä maalaispitäjässä Ruovedellä vain pystyi. Harrastin suunnistusta, yleisurheilua ja hiihtoa, mutta varsinkin jääkiekko on näytellyt suurta merkitys elämässäni. Se on tuonut valtaisan määrän elämänkokemusta ja ystäviä ympäri Suomen. Jääkiekko tarjoaa hyvän vastapainon työlle ja luottamustehtävien hoitamiselle. Aion vieläkin pelata aktiivisesti yhden kauden 2-divisioonassa, kun vielä jotenkin pysyn nuorempien vauhdissa mukana. Myös junioreiden valmennuksesta on kertynyt kokemusta vuosien saatossa. Tällä hetkellä olen ohjaajana 06-07-syntyneiden joukkueessa, jossa oma poikanikin harjoittelee jääkiekon saloja. Toimin kahdeksan vuotta paikallisen jääkiekkoseuran puheenjohtajana RuoSkA ry:ssä Ruovedellä, joten yhdistystoiminnan hyvyydet ja vaikeudetkin on tullut koettua. Myös Suomen Jääkiekkoliiton luottamustehtävät ovat tulleet arkeen mukaan, sillä olen liittovaltuuston jäsen, Hämeen aluehallituksen jäsen, Hämeen valmennusvaliokunnan pj. ja työvaliokunnan jäsen.