Kiuru Pauli

kansanedustaja

Kotipaikka: Valkeakoski

Syntymävuosi: 1962

Puhelinnumero: 040 540 6937

Motto: Liikettä, sisua, toivoa!

Haluan vaikuttaa ja uskon Pirkanmaan sekä Suomen tulevaisuuteen. Politiikka on kestävyyslaji. Koulutukseni (FM, MBA), työurani ja kokemukseni valtuusto- ja kaupunginhallitustyöskentelystä antavat hyvät edellytykset kansanedustajuudelle myös toiselle kaudelle.

Olen Pauli Kiuru. Koulutustaustaltani olen filosofian maisteri. Pääaineeni oli yleinen historia. Sivuaineina olivat valtio-oppi, kansantaloustiede ja kasvatustiede. Minulla on historian ja yhteiskuntaopin opettajan pätevyys.

Myöhemmin on opiskellut yrittäjyyspainotteisen MBA –koulutuksen, markkinoinnin johtamista (MJD) sekä hyväksytyn hallituksen jäsen-koulutuksen (HHJ).

Työkokemusta on muun muassa yrittäjyydestä kahdeksan vuotta, kaupungin markkinointipäällikkyydestä neljä vuotta sekä tietysti kymmenen vuotta ammattilaisurheilua nuoruudessa. Viimeiset neljä vuotta olen ollut kansanedustaja.

Olen ollut aktiivinen myös paikallispolitiikassa. Menossa on toinen valtuustokausi. Kaupunginhallituksessa olin viime vaalikaudella neljä vuotta.

Olen yleispoliitikko, jonka suurin kiinnostus kohdistuu yrittäjyyteen, koulutukseen, sisäiseen turvallisuuteen sekä ympäristöön. Eduskunnassa olen tehnyt työtä sekä sivistysvaliokunnassa että ympäristövaliokunnassa.

Päätökset on tehtävä kokonaisuus huomioiden. Ratkaisuja mietittäessä on kysyttävä, palveleeko tämä Suomea ja Pirkanmaata, onko päätös kestävä myös pitkällä tähtäimellä ja saadaanko veroeuroilla mahdollisimman suuri hyöty mahdollisimman monelle. Kokonaisuuksien hallinta on vahvuuteni.

Perheeseeni kuulu vaimo ja kaksi lasta (24 ja 17 v). Harrastuksiin kuuluvat liikunta eri muodoissaan, vaellukset sekä lukeminen. Vuoden päätapahtuma on Pirkan hölkkä Valkeakoskelta Tampereelle.

Teesini:

1. Peruskuntoa koulutuksella, tutkimuksella ja sivistyksellä
2. Lisäkuntoa työllä – työnteon oltava aina kannattavaa, tukiloukut pois
3. Kilpailukuntoa yrittäjyydellä, byrokratiaa kevennettävä