Jokinen Kalle

Kansanedustaja, ylikonstaapeli

Kotipaikka: Orimattila

Syntymävuosi: 1961

Puhelinnumero: +358 50 512 0128

Motto: Asioita ei tapahdu, niitä tehdään.

Ratkaisuhakuinen poliitikko

Jokainen Kalle Jokisen tunteva tietää, että kiireisen kansanedustajan henkireikä on kesäpaikka Lammilla.

– Saan pohtia rauhassa asioita ja ratkoa rakentaessa ongelmia keskellä suomalaista luontoa sekä järvimaisemaa. En tiedä mitään sen hienompaa!

Kallen nuoruudenharrastuksiin kuuluivat Lammilla jalkapallo, yleisurheilu ja erityisesti musiikki. Musiikissa innoitusta toivat Gene Vincent, Eddie Cochran, Elvis, Beatles ja Hurriganes. Juureva roots-musa soi muusikon levylautasella yhä edelleen.

Lammilta Kalle Jokisen tie vei Helsingin kautta Orimattilaan, jossa nuorten päihdeongelmat ja levottomuus kaupungin keskustassa vaativat toimia. Kallen johdolla perustettiin nuorisokahvila, jota pyöritti Tolkku ry.

– Saimme nopeasti tuloksia aikaan ja se lämmitti silloisen poliisimiehen mieltä. Nuorten hyvinvointi oli minulle sydämenasia, jo opettajana toimiessani.

– Olen ratkaisuhakuinen poliitikko. Myös oikeudenmukaisuuskysymykset ovat minulle tärkeitä poliittisessa toiminnassa. Se johtunee osittain myös ammatistani. Kansanedustajana ja valiokunnan puheenjohtajana olen profiloitunut liikenne- ja viestintäasioiden asiantuntijaksi.

– Ammattitaito kasvaa tässäkin työssä iän myötä. Asioiden hoitaminen on helpompaa, kun tuntee ihmiset ja taustalle on muodostunut laaja-alainen kontaktiverkosto. Seuraavalla vaalikaudella Suomen talous, työllisyys ja ihmisten toimeentulo on käännettävä nousuun. Se vaatii rohkeita päätöksiä, joiden tekemiseen olen valmis. Siksi olen ehdolla kevään eduskuntavaaleissa.