Jartti Pirkko

Työterveyshuollon, hallinnon ja liikennelääketieteen erikoislääkäri

Kotipaikka: Pirkkala

Syntymävuosi: 1959

Puhelinnumero: 040 0760 188

Motto: Työtä tekemällä lakia ja asetuksia noudattaen, unohtamatta etiikkaa

Yhteistyön rakentajana

Haluaisitko kansanedustajaksi henkilön, jolle on tärkeää ihmisten hyvinvoinnin edistäminen ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden toteuttaminen? Ihmisen, joka on aidosti hyvän elämän asialla?

Kansanedustajaehdokas Pirkko Jartti on toiminut politiikassa yli 15 vuoden ajan. Hän on toisen kauden kunnanvaltuutettu Pirkkalassa toimien samalla kunnanhallituksen 1. varapuheenjohtajana. Pirkko Jartti on pitkäaikainen Pirkkalan Kokoomusnaisten puheenjohtaja sekä Pirkanmaan ja Pirkkalan Lastenliitto-yhdistysten puheenjohtaja. Hän myös kuuluu Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuustoon ja on toiminut aktiivisesti Pirkanmaan Kokoomusnaisten hallituksen jäsenenä.

Lääkärin työssään Pirkko on kohdannut monenlaisia elämäntilanteita ja tehnyt päätöksiä monilla ihmiselle keskeisillä elämänalueilla. Sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämisessä ratkaisuja tulee tehdä kokonaistaloudellisesti sekä julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin toimivaa yhteispeliä sosiaali- ja terveyspalveluissa edistäen ja kannustaen.

Maalaistalon tyttärenä Pirkko Jartti tuntee myös yrittäjyyttä. Pirkko on kantanut huolta pk-yritysten toiminnan kannustamisesta ja työllistämismahdollisuuksien ylläpitämisestä. Yrittäjää ei saa jättää yksin.

Turvallisuus on ajankohtainen ja yhteinen asia. Liikennelääkärinä Pirkko on asiantuntemuksellaan kyennyt parantamaan liikenneturvallisuutta ja arvioinut liikenteeseen osallistumisen terveydellisiä edellytyksiä. Sisäisessä turvallisuudessa tärkeää on riittävien puolustusmäärärahojen takaaminen.

Lähituotteet ovat lähellämme. Pirkolle tärkeää on oman alueen tuotantopanosten edistäminen.

Kulttuuri merkitsee satsausta ihmisten hyvinvointiin. Taide itsessään onkin arvo.