Isosuo Juha

Apulaiskaupunginjohtaja, varatuomari

Kotipaikka: Hämeenlinna

Syntymävuosi: 1957

Puhelinnumero: +358 400 735 681

Motto: Näen aina puolikkaan lasin enemmän täytenä kuin tyhjänä.

Tasa-arvon puolustaja

Juha Isosuo tunnetaan ennen kaikkea Hämeenlinnan asioita ja elinkeinohankkeita tarmokkaasti edistävänä apulaiskaupunginjohtajana. Virkahuoneen oven kiinni painettuaan hän uppoutuu harrasteauto- ja moottoripyöräharrastuksen pariin tai mökkeilyyn. Entiselle Hämeenlinnan Tarmon telinevoimistelijalle maistuu myös kaikenlainen liikunta, erityisesti golf.

– Vaikka olenkin toiminut lähinnä virkamies- ja asiantuntijatehtävissä, olen ollut kiinnostunut politiikasta jo lukiovuosista saakka. Omaa työtäni en voisi tehdä, jos en ymmärtäisi politiikkaa.

Päivänpolitiikan seuraaminen ja ajan hermolla pysyttely ovat olleet tärkeä osa Juhan aamutoimia jo kouluikäisestä lähtien.

– Päivä ei lähde onnistuneesti liikkeelle, jos en pääse heti aamusta sanomalehtien kautta uutisvirtaan kiinni.

Juha haluaa puolustaa poliittisessa toiminnassaan pohjoismaista yhteiskuntakäsitystä sekä tasa-arvoa.

– Haluan, että Suomessa puretaan kannustinloukkuja. Useat säännökset eivät kannusta ihmisiä työntekoon ja se on todella väärin. En myöskään ymmärrä sitä, että Kela perii ahkeralta työssäkäyvältä opiskelijalta tuet takaisin, vaikka hän menestyisi opinnoissaan hyvin.

Juha on pohtinut useiden edellisten vaalien yhteydessä kansanedustajaehdokkuutta.

– Uskon, että kokemukselleni on käyttöä. Oma perhe- ja työtilanne on tällä hetkellä siinä mallissa, että vaativa kansanedustajan työ sopii siihen täydellisesti.