Helin Matti

VTT, pastori, johtaja

Kotipaikka: Tampere

Syntymävuosi: 1968

Puhelinnumero: 040 534 2426

Motto: Koulutusjohtaja kestävän hyvinvoinnin asialla

Olen aktiivisesti toiminut pirkanmaalaisen hyvinvoinnin edistäjänä jo parinkymmenen vuoden ajan. Olen tehnyt sitä sekä palkkatöissä että lukuisissa järjestöissä koulutuksen, sosiaalityön ja kulttuurin parissa. Nyt olen valmis käyttämään kertynyttä osaamistani kaikkien suomalaisten hyväksi eduskunnassa – jos niin haluat.

Koulutukseni pastorina ja valtiotieteiden tohtorina antaa minulle laajan perspektiivin yhteiskunnan asioihin. Olen ollut ”kädet savessa” eri tehtävissä nuorisotyöntekijänä, seurakuntapastorina, opettajana, koulutoimenjohtajana ja diakoniajohtajana 20 vuotta. Tällä hetkellä toimin kirkollisen ja humanistisen koulutuksen johtajana Diakonia-ammattikorkeakoulussa.

Tampereella ja ympäristökunnissa minut tunnetaan koulutuksen ja hyvinvointipalvelujen kehittäjänä. Työssäni en ole koskaan tyytynyt kulkemaan totuttuja polkuja pitkin. Maailma ja Suomi muuttuvat, siksi olen aktiivisesti kehittänyt johtamiani organisaatioita – silläkin uhalla, että vastaanotto ei olisi myönteistä. Pirkanmaa on opettanut minulle sen, mitä Pispalan kirvesmies Lauri Viita tiesi jo aiemmin: ”Tietä käyden tien on vanki, vapaa on vain umpihanki”.

Sinnikkyyteni on peräisin kuusilapsisesta lapsuudenkodistani maaseudulta, jossa elimme vaatimattomissa oloissa. Lapsena opin, että työtä tekemällä pärjää – ja se oppi on kohdallani toiminut. Ystävät, liikunta, musiikki, hyvät kirjat sekä intohimoinen Italian harrastukseni antavat voimaa arkeen.

#mattihelin instagramissa

[alpine-phototile-for-instagram id=747 user=”pirkanmaankokoomus” src=”global_tag” tag=”mattihelin” imgl=”instagram” style=”cascade” col=”4″ size=”M” num=”4″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]