Heinonen Timo

Kansanedustaja, kasvatustieteiden maisteri

Kotipaikka: Loppi

Syntymävuosi: 1975

Puhelinnumero: +358 50 512 2760

Motto: Ihminen ei ole elänyt turhaan, jos hän on istuttanut puun.

Pienyrittäjien kuuntelija

Kansanedustaja Timo Heinonen oli tunnettu kyläaktiivi Lopella jo nuorena ja sittemmin yhteisiin asioihin vaikuttamisen vauhti on vain lisääntynyt.

– Kunta järjesti meille konkurssiin menneen ravintolan tilat nuorisotiloiksi. Pyöritimme Paaran luolaksi kutsuttua tilaa loppilaisten nuorten kanssa. Meillä oli myös Lopella LHL – jääkiekkosarja, Marski 24 -selviytymisseikkailu ja Loppijärvi -tapahtuma. Olin puuhamiehenä näissä kaikissa tapahtumissa.

– Sittemmin olen ajautunut myös moottoriurheiluun ja muuhunkin sporttiin selostajaksi sekä toimittajaksi, naurahtaa Timo Heinonen.

Timo Heinonen pyhittää vähäisen vapaa-aikansa lapsilleen ja puolisolleen.

Silloin, kun Timo saa omaa aikaa, niin hän hyppää hevosen selkään.

– Se on yksinoloa ja rauhoittumista. Iso eläin herättää kunnioitusta, johon on myös mukava saada yhteys.

Timo oli isänsä kanssa jakamassa Iiro Viinasen vaalimainoksia pikkupoikana.

– Iiro on ollut minulle ehdottomasti poliittinen esikuva. Pääsin käymään myös eduskunnassa varsin varhain, Iiron kutsumana. Minulle oli heti alusta asti selvää, että kokoomus on minun puolueeni. Ystävyys Iiron kanssa on jatkunut tänne asti ja soittelemme säännöllisesti.

– Kokoomusnuorissa en kuitenkaan ole koskaan toiminut. Se ehkä johtuu siitä, että pienessä paikassa ei ollut kokoomusnuorten toimintaa ja olin Lopella pesäpallotuomarina, pelinjohtajana, kuuluttajana salibandyssa ja monessa yhdistyksessä rivijäsenenä. Ne olivat minulle tie myös politiikkaan lopulta. Timo valittiin Lopen kunnanvaltuuston ensimmäisellä yrityksellä silloin Lopen kaikkien aikojen nuorimpana ehdokkaana.

– Kai minä oli jonkinlainen outolintu siihen aikaan. Lopella ei ollut nuoria politiikassa mukana. Nyt on paljon.

– Sivistysasiat ovat olleet minulle jo opettajan koulutukseni kautta aina tärkeitä. Teen myös mielelläni menestyvän Suomeen eteen työtä. Suomalaiset pienyrittäjät ovat tärkeä lenkki työllistämisketjussa. Heitä on kuunneltava nyt tarkalla korvalla, koska heidän avullaan työttömiä saadaan ensimmäiseksi pois kortistosta. Myös maanpuolustusasiat ja ulkopolitiikka työllistävät koko ajan enemmän.

Timo Heinonen rakastaa työtään ja siksi mies hakee nyt mandaattia kolmannelle eduskuntakaudelle.

– Kokemusta on karttunut ja olen saanut merkittäviä tehtäviä vastuulleni.

Intoa, halua sekä paloa riittää!