Andersson-Bohren Titta

Myyntisihteeri, yhteiskuntatieteiden maisteri

Kotipaikka: Riihimäki

Syntymävuosi: 1984

Puhelinnumero: +358 400 774132

Koulutuksen puolestapuhuja

Titta Andersson-Bohren on intohimoinen lukija.

– Politiikkaan liittyen käyn tarkasti läpi paikalliset ja valtakunnalliset sanomalehdet, jotta pysyn ”kartalla”. Lukisin myös mielelläni enemmänkin kaunokirjallisuutta, jos aika riittäisi. Olen aina pitänyt erityisesti Jari Tervon omalaatuisesta tarinankerrontatyylistä.

– Nyt vapaa-aikani kuluu kuitenkin pääasiassa luottamustehtävissä ja lasten kanssa puuhaillessa.

Titta on opiskellut yhteiskuntapolitiikkaa varsin laaja-alaisesti; Tampereen yliopistossa valtio-oppia sekä Venäjällä ja Iso-Britanniassa kansainvälistä politiikkaa. Poliittisen vaikuttamisen kipinä syttyi innostavien opettajien kautta jo peruskoulun historian ja yhteiskuntaopin tunneilla.

– Liityin Lionssien nuorisojärjestöön ja olin mukana myös Riihimäen nuorisovaltuustossa. Kokoomuksen toimintaan tutustuin kunnolla Brysselissä työskennellessäni Alexander Stubbin avustajana Euroopan parlamentissa. Liityin paikalliseen Kokoomus-yhdistykseen palattuani kotikaupunkiini muutama vuosi sitten.

Titan poliittiset esikuvat löytyvät tieteen puolelta. Erityisesti Tuomas Forsberg ja Tapio Raunio ovat opetustyönsä kautta havainnollistaneet uusia tulokulmia politiikkaan.

– Mitä enemmän opin poliittisesta järjestelmästämme, sen historiasta, instituutioista ja toiminnasta, sitä enemmän kiinnostuin politiikasta myös käytännössä.

– Kunnallispolitiikassa olen yllättynyt siitä,  kuinka sidotut kaupunginvaltuutettujen kädet tosiasiallisesti ovat ja kuinka vahvasti Helsingin Arkadianmäeltä tulevat päätökset ohjaavat kuntapolitiikkaa.

– Haluan olla kansanedustajana vaikuttamassa myös näihin päätöksiin – sydämenasioitani ovat erityisesti varhaiskasvatus sekä koulutuspolitiikka.

-Hyvinvointivaltio tarkoittaa minulle sitä, että kaikille tarjotaan yhtäläiset mahdollisuudet yrittää ja heikompiosaisista huolehditaan.